CroquisPRO.dk bygger på årelang erfaring og et gennemprøvet koncept, der henvender sig til både begyndere og øvede, private og til erhvervslivet. Sjovt eller seriøst – en blanding du selv kan påvirke, når vi planlægger. Uanset om det er private, festlige events eller visuelle workshops til erhvervslivet bliver det leveret med professionalisme og en smittende, god energi.

CroquisPRO.dk leverer det kreative indspark til din fest, til kursusforløbet eller et kick off, hvor deltagerne midt i al teori og snak, kastes ud i at tegne croquis. Udgangspunktet er at gøre noget, man ikke har prøvet før og i trygge rammer; i konceptet indgår at ALLE kan være med.

Send jeres henvendelser til info@croquispro.dk eller gennem knappen herunder.

CroquisPRO.dk tilbyder en event, der typisk varer 1½ time (kan tilpasses jeres program).
Uanset om I starter ud med at være tøvende begyndere eller har tegnet før, så er der sikkerhed for et mættet forløb med indbygget succesoplevelse. I får mulighed for at prøve forskellige tegneredskaber, der egner sig til forskellige udtryk og temperamenter – det er bare at kaste sig ud i det!

En polterabend skal selvsagt være en sjov og samlende oplevelse – firmaarrangementet med større vægt på pointer, I kan tage med jer i det daglige arbejde – og skoleforløbet har sin egen kemi – så jeg skræddersyer arrangementet efter gruppen, mængden af teori etc.

CroquisPRO.dk medbringer alle materialer og tegneplader.
Er der ønske om mandlig model, kommer jeg med ud som instruktør. Ønskes der et mere intensivt workshopforløb (croquis/skitsering, klassisk tegning, akvarel, maleri), underviser jeg både med og uden modeller. Derudover tager jeg også ud som blot croquismodel (hele DK) i alle mulige sammenhænge. Herregrupper, kvindegrupper og mix er velkomne!

Det er basalt alt, I behøver at vide. Hvis I er nysgerrige på en mere detaljeret gennemgang, selve forløbet og min tilgang, kan I læse videre herunder. Og I er meget velkomne til skrive med spørgsmål og specifikke ønsker til jeres arrangement.

Giv dit event et boost med croquis. Her kan alle kan være med

Polterabend eller fødselsdag

Ofte kender gæsterne ikke alle i selskabet, og tegneforløbet her får en udtalt social funktion. Alle er i samme båd, og man har pludselig noget at snakke videre sammen om på kryds og tværs efterfølgende.

Billedet:
En herrepolterabend bestilte en færdig tegning af gruppen som bryllupsgave. Vi tog foto uden at gommen i forgrunden anede til hvad, og jeg leverede dette efterfølgende.

I firmaet

Samtidig med at deltagerne får et nyt opdateret fællessprog, de kan overføre til hverdagen, oplever de også kollegerne, vennerne, fra en anden vinkel. Dette er et frirum til at gå ad en ukendt rute for at se, hvad der mon ligger dér af frisk energi og nye idéer. Netop muligt, da der ingen reel konsekvens er ved at tegne “forkert”.

Jeg er lydhør overfor at implementere temaer og problemstillinger fra evt. oplæg, I har arbejdet med, så vi får en naturlig sammenhæng for medarbejderne på deres kursusweekend etc. Eksempelvis har jeg en samarbejdspartner, der beskæftiger sig med powerpoints på forretningssprog. Han hyrer mig ind pga. ”min taktile tilgang” til selvsamme emner, han har gennemgået med gruppen op til.

I firmaet

AP Pension
Torben Jan Sørensen, Salgschef:

“Vi fik et rigtigt godt indblik i, hvor vigtig detaljen er for at helheden skal blive en succes. Laila’s gode pædagogiske tilgang til øvelserne, var meget udbytterige, og gav os mange input som vi kan bruge i relation til vores salgsarbejde. For nogle var det grænseoverskridende at have en fremmed nøgen kvinde stående foran sig, men igen, det var et spændende element i at holde fokus på opgaven, nemlig at tegne!”

A.Film (Skandinaviens største animationsstudio)
Kenneth Vandel, Animations Instruktør:

”Vi havde fornylig fornøjelsen af at have Laila på besøg her på A.Film til en række croquis lektioner. Hun viste sig hurtigt at være den helt rette at kontakte. Laila var meget åben overfor mine ønsker og forslag til undervisningen og udviste stor kompetence både som model og som underviser.
Forløbet har været meget givende og lærerigt, og jeg ser frem til at kunne fortsætte samarbejdet.
Jeg kan kun på det varmeste anbefale Laila til lignende arrangementer.”

Overordnet

Jeg byder ind med relevante øvelser til at ledsage teorien, da vi alle indlærer forskelligt. Tidspresset får streger frem, du ikke vidste, du havde. Min kæphest med at turde lave “den grimme tegning” får tingene til at glide. Eksempelvis er pointen i croquis at opfange helheden og ikke fortabe sig i detaljer.

De forskellige skift undervejs krydrer og varierer, så de der ikke er videre tegneinteresserede også føler sig underholdt. I den mere teoritunge udgave, målrettet firma, vil I få øjnene op for, hvor vigtig skitsering er; en idéproces er netop orienteret om essensen og ikke poleringen. Hvordan at forstå og omsætte det centrale er en dannelsesproces, der kan overføres til næsten al kommunikation.

Forløbet

Jeg afpasser mængden af teori efter gruppens interesse(!) For mig er det vigtigt at få folk til at slappe af. Og sikkert er det, at vi altid får et par gode grin. Til manges overraskelse er der altid fremgang at spore. Jeg forklarer, hvordan I teknisk kan gribe det an og lægger vægt på, at det handler om at være åben og turde gå i gang, selvom resultatet ikke bliver perfekt. Den gode stemning er i højsædet, uanset om jeg er booket til at underholde eller indlære.
Har man ikke prøvet at tegne croquis før, er det nødvendigt med lidt vejledning. Først forklarer jeg forløbet og gennemgår basale teknikker. Derefter står jeg i de korte stillinger. Jeg holder snor i deltagerne tegnemæssigt undervejs, så ingen føler sig hægtet af. Jeg får at vide, jeg er god til at rose, men jeg ser det mere som at fremhæve potentialet og rådgive om, hvordan du undgår at gentage de mindre hensigtsmæssige greb.

Nogle grupper synes, det er sjovt at afslutte med en kåring af en Top 5 blandt deres tegninger. Hvis jeg ved det på forhånd, lægges det ind i de sidste 10 minutter af forløbet.

Min baggrund

Jeg er billedkunstner, har beskæftiget mig med grafisk arbejde/illustration/lay-out samt underviser med lang erfaring både som udøvende og videreformidler. Fuldtidscroquismodel gennem mange år. Tilsammen er det mit levebrød.

Uddannet på diverse tegneskoler i Århus og København. Privatundervisning hos forskellige kunstnere. Et par sæsoner på Glyptotekets Tegneskole har styrket den klassiske tilgang. Har altid været optaget af at veksle mellem den hurtige skitsering og det gennemarbejdede. Min erfaring som underviser har jeg fra utallige workshops, private events samt mine firmaforløb med fokus på ændring af arbejdsmetode hen i retning af de mere kreative, innovative løsninger. I 7 år mit eget croquishold i Valby/ekstern model.

Jeg har stået for tegnekurser (STU) for unge med Aspergers syndrom, hvor vægten lå på at få deltagerne til at engagere sig i noget nyt og fremmed og derved bryde egne rammer. Workshops i Ældresagen og for unge på et psykiatrisk bosted. Afholder også croquisdag på uddannelsen landskabsarkitektur. Underviser desuden fast FOFhold i tegning/maling/akvarel og croquis, og afholder croquisworkshops (LOF, diverse foreninger, gymnasier, HTX, efterskoler, 10. klasser), hvor vi øver skitsering og undersøger materiale og metode.

Eksempler på Firmakunder
DRs programudviklere, Nordeas ledergruppe, AP pension, CompleteMe, Mindlab, Asunto, Gajhede og co., Vestforbrændingen (to besøg), Afilm, Københavns Kommune (to besøg), Dansk Blindebibliotek, ATP (tre besøg), Ældresagen, Novo Nordisk, World Fuel Services, Nilfisk, TECs lærergruppe, Arkitema, SLA Arkitekter, Konica Minolta, Erhvervsstyrelsen m.fl.