Croquis er mere end blot at tegne i rundkreds efter nøgenmodel. Tegning efter mennesker kan kombineres og udføres på alverdens leder og kanter og Croquis Danmarks modeller og undervisere har mange års erfaring i at tænke  ud af boxen med deres fag.

Så har du et arrangement med et særligt tema, hvor du tænker at croquis skal være et omdrejningspunkt, så fortæl os lidt om dine tanker. Så kan vi være dig behjælpelig med at skræddersy et croquisevent der passer rent ind i dit tema.

Eftersom vi er et netværk opbygget af erfarne undervisere og modeller, har vi allerede en palette over variationer på croquistegning.

To modeller

En af de mere almindelige variationer er tegning med dobbeltmodel, typisk brugt på kunstskoler og i kunstforeninger som et særligt twist til det at tegne mennesker eller til større arrangementer med mange deltagere, men kan også sagtens indgå som en del af et privat eller firma arrangement. Her står to modeller sammen og skaber smukke tableauer hvor de interagerer med hinanden, så de to menneske kroppe nærmest smelter sammen til en skulptur.

Dobbeltcroquis kan være ganske udfordrende da det at tegne mennesker på ingen måde bliver lettere af at flere kroppe flettes sammen. Til gengæld får man nogle meget dynamiske opstillinger hvor fokus flyttes fra tegningen af den enkelte krop, over i en fokusering på den stemning og episke fortælling der opstår i forholdet imellem de to kroppe.

Der opstår en synergi som sætter et tydeligt aftryk i jeres croquistegninger som får en narrativ dimension. Dobbelt croquis kan fremføres som croquisteater, hvor alle tableauer er nøje planlagte og skildrer kendte situationer fra en på forhånd udvalgt historie.

Herved er der mulighed for  at implementere et særligt tema for eventet, og jeres tegninger vil, til et sådan event, nærmest få karakter af en billedfortælling. Tegning efter flere modeller, kan tilkøbes ved de fleste af Croquis Danmarks undervisere.

Lys-effekter

Eksperimenter med lys-sætningen på croquismodellen giver et særligt effektfuldt event. Udover at lys altid er en væsentlig faktor når man tegner, får man her en helt særlig tegneoplevelse!
Med denne effekt bliver modellen nemlig lærred for smukke og stemnings fyldte projektioner som I som tegnere overfører til jeres croquistegninger.

Projektionerne kan udvælges ud fra et hvert tema, og er oplagt at bruge som installation ved større kunstneriske eller tematiske events.

Kreative temaer

Hvem siger at modellen altid skal være nøgen? Ved Tematisk croquis vælges et særligt tema hvor modellen er udklædt som f.eks. gangster, pirat, monster eller noget helt andet. Herved tilføres nye dimensioner til jeres tegninger. Og selv om kroppen ikke er nøgen, vil croquis med et særligt tema, på humoristisk vis kunne tilføre jeres tegninger en helt ny energi og aktualitet i forhold til det valgte tema.

Kun fantasien sætter grænser for hvilke temaer der kan kastes ind over jeres tegninger af menneskekroppen. Og frem for at croquistegningen får fokus omkring at tegne den menneskelige anatomiske krop, bliver fokus her at tegne den karaktér og den stemning croquismodellen fremfører gennem sin udklædning og nøje udvalgte positurer. Et hyppigt brugt tema er erotik. Her afklæder modellen sig tøjstykke for tøjstykke mellem hver opstilling, i et pikant og erotisk flow. Dette tema er også særligt velegnet i en kombination med dobbelt croquis. Tematisk croquis kan tilkøbes ved de fleste af Croquis Danmarks undervisere.

Walk and stop

Tegning af mennesket i arbejdsproces bliver særlig tydeligt ved denne form for croquis. Modellen eller modellerne udfører en aftalt sekvens af bevægelser.

Det kan være at male et billede, bære noget sammen, eller noget helt tredje. På et givent signal fryser modellerne i den positur de er i, hvorefter de genoptager arbejdsprocessen som før, ind til et nyt signal får dem til at stoppe op, og så fremdeles.

På denne måde får man helt automatisk nogle meget naturtro positurer. Det er velegnet til større kulturelle events, eller som kunstnerisk happening.

Stort fælles værk

Forestil dig et kæmpe lærred, jeres lærred. I er en gruppe og I skal lave et værk sammen. Hele gruppen tegner og maler på samme lærred og maler videre på og hen over hinandens tegninger. Mens en række modeller veksler mellem at posere og guide jer i at skabe fælles retning på jeres kunstværk. Denne event er særlig egnet til teambuilding, event til firmafest eller julefrokost, hvor man både ønsker et fokus på en fælles proces, underholdende oplevelse, men samtidig også ønsker et fælles produkt.

Vær' selv model

Lad os bytte rollerne rundt. Denne event har en væsentlig mere personlig karakter og er til dem der ønsker sig selv afbilledet i en smuk croquistegning.

Tegneren/underviseren guider dig/jer i at finde positurer der dels er smukke dels fremkalder en særlig følelse eller stemning og som samtidig kan holdes længe, mens du/i tegnes af en af vore erfarne croquisundervisere.

Da det vil være fremmet for de fleste at skulle posere til croquis, vil en del af denne event være at skabe en tryg og nærværende stemning evt understøttet med musik og bespisning. Denne eventform er særlig velegnet til par der ønsker noget andet og mere unikt og intimt end det klassiske kærestefoto.