Croquis-arrangementerog events til grupper og private på Fyn

Oplev i fællesskab et croquis-arrangement, hvor I lærer at se og tegne en krop i bevægelse.

Jeg har som billedkunstner og billedkunstlærer mange års erfaring med undervisning i krop og bevægelse. – Min model udtrykker sig i varierede og dynamiske positioner, så jeg kan undervise og give respons på deltagernes tegninger. Sammen fyrer vi op under hele den skabende og festlige proces.

Jeg underviser i kroppens anatomi, skygger og linjer – og deltagerne kommer ud med tegninger, de er rigtig glade for, Materialerne er grafit – og ved særlige lejligheder flydende akryl. Mine specialer er polter-croquis, firmaevents, croquis af par, gravide, dans og idræt.

Croquis til polterabend

Jeg skaber sammen med min model en uforglemmelig oplevelse for deltagerne i et festligt polter-croquis-arrangement. Vi har en sjov og hyggelig stemning – og deltagerne lærer at tegne en krop i bevægelse. Jeg lægger vægt på, at man får brudt forestillingen om, at man ikke kan tegne – og min erfaring er, at deltagerne kommer ud med tegninger, de er rigtig glade for.

Jeg er fascineret af dynamikken og poesien i en krops linjer og forløb og kan vise det for deltagerne, så de lærer at se. Jeg har derfor en model med, så jeg kan undervise og give respons på deltagernes tegninger. Materialet er grafit, som ikke smuldrer. Jeg kan udvide arrangementet, så deltagerne arbejder med flydende akrylfarver. Jeg medbringer tegneplader og alle materialer.

Croquis af par

Giv jer selv den dejlige oplevelse at få tegnet og malet jeres eget personlige croquisportræt i kul og flydende akryl – en uforglemmelig og dejlig kærestegave. Jeg maler billeder af jer, som udtrykker jeres krops særlige linjer og skønhed. Kroppens sprog er unikt – og helt uafhængigt af tid og alder. Min opgave er at skabe det tillidsfulde rum, hvor I føler jer trygge, og vi har en hyggelig og afslappet atmosfære med plads til smil og sjov. Jeg maler det sensuelle udtryk, I sammen har. Erotisk er det også. Det går aldrig over stregen, men I vil kunne genkende jeres sanselige nærvær med hinanden.

Det foregår på denne måde:Vi har en samtale om kunstens udtryk og jer. Vi aftaler et tidspunkt, hvor I kan besøge mig – og vi afsætter 3 – 4 timer til det. Undervejs holder vi pauser, lytter til god musik og får en let servering. Ud af de 8 – 10 billeder og skitser jeg maler, vælger I et. I kan købe flere billeder og skitser med rabat. Indramning står I selv for.

Jeg er dybt taknemmelig over de breve og mails, jeg har fået som tak for mine par-croquis- arrangementer. Jeg har fået lov at bringe et citat og et foto heraf: “Vi kom til Troense med en forventning om at skulle have et eller to malerier som kunne hænge i soveværelset, men i stedet endte vi op med fire anstændige malerier som er kommet op i stuen… Vi fik en dejlig og intim oplevelse takket være din afslappede indstilling over for nøgenhed hvilket også gjorde at vi lynhurtigt kunne slappe af og være i nuet helt naturligt. Alt i alt var det en helt igennem super oplevelse som vi snakkede og grinte af hele vejen hjem.”

Croquis af gravide

Ønsker du at fastholde det skønne nu i din graviditet, maler jeg croquisportrætter af dig som gravid – og evt. af dig og din kæreste. Jeg kommer til dig med mine tegne/malegrejer, eller du kan komme til mig. Jeg arbejder i en levende kulstreg og i flydende akryl og tusch. Undervejs holder vi pauser, lytter til god musik og får en let servering. Ud af de 8 – 10 billeder og skitser jeg maler, vælger du et. Du kan købe flere billeder og skitser med rabat. Du betaler selv for indramningen.

Croquis af dans og idræt

Dans og idræt er min store interesse. Jeg indfinder mig i danse- og idrætssalen og får inspiration og efterbearbejder skitserne hjemme i kul eller akryl, der understreger bevægelsens flow. Jeg har mange bestillingsopgaver, både vægmalerier og malerier af enkelte idrætsudøvere.

Firmaevents og teambuilding

Jeg inspirerer deltagerne i en fælles oplevelse med croquis-undervisning, hvor alle lærer om kroppens dynamik og udtryk. Jeg kommer med model og materialer – og I får en veloplagt og lærerig undervisning af mig på ca. 1 1/2 time. – Det er ikke nødvendigt med forkundskaber, men det handler om at turde kaste sig ud i det nye og afprøve grænserne til det, man troede, man ikke kunne. Denne oplevelse vil understøtte andre aktiviteter, da den skaber nærvær, hurtighed og kunnen i en social og munter sammenhæng.

Firmaevents og teambuilding

Jeg inspirerer deltagerne i en fælles oplevelse med croquis-undervisning, hvor alle lærer om kroppens dynamik og udtryk. Jeg kommer med model og materialer – og I får en veloplagt og lærerig undervisning af mig på ca. 1 1/2 time. – Det er ikke nødvendigt med forkundskaber, men det handler om at turde kaste sig ud i det nye og afprøve grænserne til det, man troede, man ikke kunne. Denne oplevelse vil understøtte andre aktiviteter, da den skaber nærvær, hurtighed og kunnen i en social og munter sammenhæng.

Skoler og institutioner

Jeg underviser i croquistegning på skoler, gymnasier og design- og kunstuddannelser. Jeg indgår aftale med læreren om undervisningen i forhold til det forløb, klassen arbejder med.

Croquis i kirken

Jeg har haft et spændende samarbejde med sognepræst Torben Poulsen fra Tullebølle Kirke på Langeland. Under præstens oplæsning af Syndefaldsberetningen og efterfølgende prædiken malede jeg croquis med kirkegængerne som tilskuere. Jeg malede Syndefaldet i dets scener – det gik stærkt – og resultatet blev også stærkt og kraftfuldt.

Om Anette Bøtter

Motivkreds
Jeg er inspireret og fascineret af kroppens dynamik og poesi. Den maskuline kraft og den feminine energi udtrykker jeg i mine billeder af kroppe i bevægelse. Mine foretrukne materialer er akryl, tusch og kul, som understreger bevægelsens flow.

Krop og bevægelse
Sport, idræt og dans er ofte mine inspirationskilder. Jeg indfinder mig i gymnastik- eller dansesalen, hvor jeg arbejder i en hurtig croquis-streg, som enten kan stå alene eller danne grundlag for videre bearbejdning. Jeg arbejder efter kvindelige og mandlige modeller – enkeltvis og som par. Stregen er hurtig og let. Jeg arbejder ofte til musik, som understreger kroppens udtryk og bevægelse.

Polter-croquis
Inviter den kommende brud på en kunstnerisk oplevelse, hvor I lærer at tegne efter mandlig croquis-model.

Erotisk kunst
Erotikkens nærvær og intensitet udtrykker jeg i mine billeder, der bevæger sig fra det blidt sanselige til et stærkere, ekspressivt udtryk i motiver, såvel som i maleteknik.

Uddannelse
Billedkunstlærer, cand. mag i dansk og engelsk, kurser i croquis, akrylmaleri og kunsthistorie. Seminarielærer på Den Frie Lærerskole. Autodidakt kunstner. Indehaver af Galleri Storm.

Udstillinger
Kunstforeninger, gallerier, idrætsskoler, private firmaer, biblioteker, rådhuse. Billedfrise (på 44 m) af gymnaster i bevægelse på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Joan Ørtings sexolog-skole i København. Projektet Body Storm i DGI-byen i 2009. Jeg er medlem af kunstnersammenslutningen Tøsingerne og Tåsingekunst.

Galleri Storm
Badstuen 38, Troense, 5700 Svendborg, www.galleristorm.dk. Åbningstider: Efter aftale samt 1. søndag i hver måned, medmindre andet er gengivet på hjemmesiden.

Kontakt
Anette Bøtter -Tlf.: 6110 79 93. Mail: galleristorm@gmail.com