En Croquis workshop er en Tour de force ind i din egen kreativitet og sanselighed. Hvad end du er vant til at tegne, eller er helt ny. Alle kan være med og på blot 75 min. Føres du gennem et flow af croquistegningens mange facetter og tilgange.

I min workshop, arbejder jeg blandt andet med bevægelses tegning, kroppens opbygning og anatomi, konturtegning, skygger og blindtegning. Der arbejdes med kul, pastelkridt, grafitblyanter og tousch og altid på lækkert kraftigt kadus papir. Underbygget med min kyndige vejledning i fremgangsmåde og metode. Og krydret med anekdoter fra mine mange år som model og underviser.

Croquis Sydjylland holder til i Ribe men dækker hele Sydjylland og en del af Vestjylland.
Fra Kolding i øst til Skjern i Vest. Og alt hvad der ligger syd her for. Bor du i andre dele af landet kan jeg henvise til dygtige og kompetente modeller og undervisere i dit område

Jeres udvikling

Som uerfaren tegner, kan det at tegne croquis være en udfordrende oplevelse. Mødet i mellem vores blufærdighed og den nøgne model, kan indbyde til både fnis og røde kinder. Men lige præcis denne generthed oplever jeg ofte som værende et stærkt afsæt for den enkelte tegner. Vores blufærdighed og generthed kan fremkalde en modvilje mod at beskue det nøgne krop, men idet man sider, side om side med sine nærmeste veninder eller kollegaer i et fællesskab, når man en anden tryghed og sammenhørighed. Det bliver tilladt at grine af sidemandens og sine egne streger, og når latteren er sat fri, så forsvinder angsten for papiret, og i vil en for en begynde, at udvikle jeres streg og kreativitet hen imod jeres eget helt unikke kunstnerriske udtryk.

Det er min fornemmeste opgave som croquismodel og underviser, at tage nænsomt hånd omkring denne generthed så den ikke bliver til en modstand men et afsæt for at flytte sig ind i et kreativt og selvudviklende flow. Min ro og mit fokus på hvad der vil ske i workshoppen vil smitte af på jer, og i vil opleve at i på kort tid mister all genertheden og forføres ind i en kreativ tilstand hvor i fuldstændigt vil glemme blufærdigheden for den nøgne krop.

Undervejs i workshoppen vil jeg holde fokus på jeres udvikling, og løbende skifte til nye metoder og tilgange til croquistegningen. Når jeg mærker at i kommer i comfortzone med en tegneteknik, skiftes der hurtigt til en ny, således at ingen falder til en lavere energitilstand, men alle er i konstant udvikling.
Efter sådan en rejse ind i sanseligheden og kreativitetens univers, vil i opleve en forrygende energi, som i kan tage med jer videre ind i resten af dagens festligheder.

Og ud over oplevelsen af, hvor langt i selv har flyttet jer. Vil i også stå med en fantastisk uforglemmelig fælles oplevelse, samt et hav af sjove, skøre og smukke tegninger. Som i kan bruge som et godt minde, en sjov gave eller som udsmykning der hjemme eller på virksomheden.

Redskaberne

Som børn, er de fleste af os nok opvokset med farveblyanter der skulle masses ned i papiret for at afsætte den mindste smugle farve, og indtørrede tusser i pennalhuset. Måske er det derfor så mange stopper med at tegne, allerede inden vi går ud af folkeskolen. Jeg tror på, at hvis ens tegneredskaber har kvalitet, så kan man slet ikke lade være med at tegne. Derfor har det også høj prioritet for mig, at der er kvalitet i de materialer i tilbydes i mine croquisworkshops.

Papiret er kraftigt A3 karduspapir, som har en lækker stoflighed, og som gør at kul og kridt binder bedere til papiret og ikke drysser af som på glat kopipapir, toushfarve absorberes hurtigt i det tykke papir, og den tøre hurtigt og løber ikke.
Der arbejdes med bløde Tegneblyanter eller rene grafitblyanter, som er massiv grafit og som har en høj afsmitning på papiret.
Trækul er et almindeligt tegneredskaber for de fleste tegnere, men er man ikke vandt til kullet, overraskes man over den høje afsmitning og den dybe sorte farve den giver ens streg.

Kullet er fantastisk nemt at arbejde med og man kan nemt gnide stregen væk, enten for at udviske den eller for at skabe toner og skygger.
Pastel kridtne er drøje og i klare stærke farver, som giver en dyb kontrast til det sorte kul. Og i denne kombination giver de en særlig estetisk dimension til croquistegningen.

Den flydende toush skal behandles med varsomhed, den giver ingen fortrydelsesret. Men med touchen får man også et helt ekstremt stærkt udtryk og sammen med bambuspenslernes vilde natur, kan må få nogle helt ekstraordinært smukke og estetiske tegninger. Med denne teknik er der virkelig tale om “less is more”.

Croquismodel med udstyret i orden

Til mine Croquisworkshops har jeg mine egne spots med. Det rigtige lys er af afgørende betydning.
Når vi tegner skal vi have fokus på kroppens estetisk smukke fure, fordybninger og kurver, og kun i det rette lys kommer disse til syne i kontrasten mellem lys og skygge.

Jeg medbringer også podie, så positurerne hæves og deraf betragtes fra en lidt fladere vinkel. Hvilket både giver nogle bedre synsvinkler at tegne ud fra og gør at alle tegnere bedre kan se, men det giver også mig mulighed for bedere at kunne skabe et overblik over hvor godt i er med, så jeg i højere grad kan tilpasse min undervisning efter den enkelte.
Derudover medbringer jeg en A1 flipover tavle. Så de tegneeksempler jeg laver for jer, bliver synlige og overskuelige for alle.

Hele workshoppen er underlagt med stemningsfuld musik, tilpasset de enkelte øvelser og med afsæt i den latinske tangos stærke og lidenskabelige musikalske udtryk.
For mig er kvalitet og det rette udstyr en mærkesag. Derfor kan jeg også med rette sige at Croquis Sydjylland har “Croquismodeller med udstyret i orden

Ønsker man en mandelige model vil det som udgangspunkt være mig der posere, afbrudt af korte stop hvor jeg formidler tekniker og viser eksempler på tegneteknikker på flipovertavlen. Ønskes en kvindelig model vil jeg have en model med som posere , mens jeg formidler tekniker og eksempler.

Billeder

Til Croquis eventet vil der være mulighed for at tage fotos. Men da jeg gerne vil holde lidt hold i hanke med hvilke billeder der tages af mig, stiller jeg et camara til rådighed. Billeder til eventet må kun tages med dette camara. De billeder der har kvalitet nok til at kunne blive postet vil blive lagt op på Croquisdanmark hjemmeside, Facebookside og Croquisdanmark Sydjylland’s Facebook side. Hvorfra de vil kunne hentes. Her vil du også have mulighed for at komme med din egen personlige anmeldelse af eventet.

Hvis en eller flere af deltagerne til eventet ikke ønsker at fremgå på de fotos der postes, snakker vi om dette ved eventets start. Jeg tager så et billed af de pågældende således at jeg ved hvem der skal beskæres fra i redigeringen af billederne.

Workshop til privatfest.

Om der er tale om en hyggelig veninde aften, en overraskende polterabend, det sidste krydderi til den runde fødselsdag eller det uventede indslag til julefrokosten. Så er en workshop i croquistegning det helt rigtige og festlige valg. Den kan enten bruges til at booste gang i en fest, eller som et anderledes fællesskabende indfald oven på en god middag.

Uanset hvad, vil i få en uforglemmelig oplevelse fuld af grin, selvudvikling, fordybelse og kreativitet.
Croquis Sydjylland råder både over mandelige og kvindelige modeller. Og disse kan også kombineres i dobbelt croquis som giver en ny og spændende dimension til tegneoplevelsen.

Har i et særligt tema kan i under croquis ud af boxen se flere eksempler på hvordan croquis kan tilpasses nettop jeres tema og ideer.

Workshop til skoler og foreninger.

Skal der tegnes croquis på efterskolen, højskolen, kunstskolen eller i den lokale kunstforening. Vil at valg af Croquis Sydjylland kunne løfte jeres croquiskursus til nye kunstneriske højder.

Gennem mine mange års erfaring inden for croquis kan jeg tilbyde et skræddersyet workshop netop tilpasset jeres ønsker, uanset om det handler et enkelt arrangement eller et forløb over flere sessioner.

Der vil være mulighed for at arbejde ind i forskellige teknikker og tematikker alt efter hvilken vej i ønsker. I kan under croquis ud af boxen se beskrivelser på nogle af de mange temaer der kunne arbejdes med.

Workshop til firmaer

Start din personaledag, din firmafest eller dit teambuildingsforløb med en grænseoverskridende og fællesskabende oplevelse, som fylder jer med glæde og god energi. Og sæt fokus på den enkelte medarbejders innovative og kreative evner i en helt ny kontekst.

Med Croquisworkshop som en del af din medarbejderdag får du skubbet dine ansatte ud i nye udfordringer, men i trykke omgivelser og med kyndig instruktion.
Udover at i vil få grinet og styrket fællesskabet vil du og dine medarbejdere få øje for hvor meget i på ganske kort tid kan udvikle jer. Jeg har i min undervisning meget fokus på at få tegnerne ud af deres comfortzone, men har også et nænsomt øje for at få alle med.

I vil gennem workshoppen blive bombarderet med nye udfordringer og tilgange og i vil blive ført ind i en estetisk fordybelse der på ganske kort tid vil katalysere jeres udvikling og streg.
Croquisworkshop tilbyder både mandelige og kvindelig model, alt efter arrangementets karakter.

Har i en teambuilding eller firmafest med et særligt tema. Er der mulighed for at få et skræddersyet croquisevent tilpasset dette. I croquis ud af boxen har vi beskrevet en række eksempler på forskellige temaer der kunne arbejdes med inden for croquis.

Hvem er jeg

Jeg heder Stefan og er 41 år.
Jeg har en baggrund som lære og grafisk tegner, og jeg har undervist i billedkunst og drama på flere skoler. Her har jeg udviklet erfaringer om kroppens mange udtryksformer og mange af de kunstneriske tilgange og metoder der findes inden for tegning og grafisk fremstilling.

Jeg startede som croquismodel i 1998 og var i en lang årrække tilknyttet det sydfynske kunstmiljø, med afsæt i Svendborg kunstskole og kunstfestivalerne i Fåborg. Idag bor jeg i Ribe og er tilknyttet galleribe.dk. Jeg laver Croquisworkshops til polterabender, privatfesten, firmafester og teambuilding i hele Sydjylland og dele af Vestjylland. Gennem mine mange år som croquismodel har jeg forfinet mine metoder til et energiboost af en event, som alle med garanti går løftet fra fulde af energi.